Bir Shot Zeytinyağı ve Sağlığa Faydaları

07-05-2024 12:29
Bir Shot Zeytinyağı ve Sağlığa Faydaları

Bir Shot Zeytinyağı ve Sağlığa Faydaları


Zeytinyağı, Akdeniz diyetinin temel taşlarından biridir ve yıllardır sağlık açısından çeşitli faydaları ile bilinmektedir. Doğal bir yağ olan zeytinyağı, zeytin meyvesinin öğütülmesi ve sıkılmasıyla elde edilir. Bu değerli yağ, içeriğindeki yüksek oranda sağlıklı yağlar, antioksidanlar ve diğer besin maddeleriyle dikkat çeker.Zeytinyağının sağlığa olan faydaları saymakla bitmez. Öncelikle, kalp sağlığını destekleyen tekli doymamış yağ asitleri bakımından zengindir. Bu yağlar, kötü LDL kolesterolü düşürerek kalp-damar hastalıklarının riskini azaltabilir ve kan damarlarını koruyabilir.



Rutinlerinize yeni deneyimler ekleyin! 


Sabah kahvesi yerini bir shot Zeytinyağı!

Bir çalışmaya göre, günde yarım yemek kaşığından fazla zeytinyağı tüketen kişilerin, nadiren veya hiç zeytinyağı tüketmeyenlere göre kalp hastalığından ölme ihtimali %19 daha düşüktür. Araştırmalar obezite, yüksek tansiyon ve diyabet gibi kardiyovasküler risk faktörlerini iyileştirdiğini ve bilişsel işlevlerin daha iyi olmasını sağladığını ileri sürüyor. 


Antioksidan açısından zengin olması da zeytinyağının sağlık üzerindeki olumlu etkilerini destekler.





Bir TikToker, genellikle yemek pişirmek için ayrılan yapı yutmanın ‘oyun değiştirici’ olduğunu söyledi. Bir başkası, ‘Vücuduma hızlı bir başlangıç sağlıyor.’ diye bir paylaşım yaptı.  Diğerleri ise iyileştirdiğini, metabolizmalarını hızlandırdığını ve ciltlerinin parladığını iddia ediyor. Kourtney Kardashian ve Ryan Seacrest gibi ünlüler bile zeytinyağı shotlarına olan aşklarını ilan ettiler. A, D ve E gibi önemli vitaminleri absorbe etmemize yardımcı olur. Gıda trendlerine sıklıkla tepki veren Toronto merkezli kayıtlı diyetisyen Abbey Sharp, ‘Yağlarlar uyumayın’ diyor. Tamamen yağsız bir bir beslenme sağlıklı olmaz. Bütün bu güzel sebzelerden oluşan büyük bir salata yiyorsanız ama hiç yağ eklemiyorsanız, tüm besin maddelerini kullanmayacak veya ememeyeceksiniz.



Kaynak:

https://time.com/6967480/olive-oil-shot-healthy/?linkId=406265440


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.